metoda różniczkowania, oblicz pochodną funkcjiwitam
marekkow1: Witam, pomoże ktoś rozwiązać pare przykłądów? Korzystając z odpowiednich metod różniczkowania
oblicz pochodną funkcji.
f(x)= sin x− ln x/ x+2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
f(x)=sin x+2 ln x/x + 4x2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
f(x)=tg x +ex/ x+ln x
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
f(x)=ctgx−7 ln x/e2x
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
f(x)= lnx+ ln 3x/ex+7x
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
f(x)=sin x+ cos x/ ln x+3x
26 sty 12:17
5-latek: Moze najpierw porzednie to zapisz . Nie nalezy sie domyslac co autor maial na mysli
| | lnx | | lnx | |
np a) moge odczytac sinx− |
| +2 lub sinx− |
| pewnie to drugie ale nie ma |
| | x | | x+2 | |
zamiaru sie domyslac
26 sty 12:23
marekkow1: f(x)= sin x− ln xx+2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
f(x) =sin x+2 ln xx + 4x2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
f(x)= tg x +exx+ln x
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
f(x)= ctgx−7 ln xe2x
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
f(x)= lnx+ ln 3x/ex+7x
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
f(x)=sin x+ cos x/ ln x+3x
26 sty 12:45
albert0897: Teraz jest dobrze napisane
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
| | sin x+2 ln x | |
f(x)= |
| |
| | x + 4x2 | |
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
| | sin x+ cos x | |
f(x)= |
| |
| | ln x+3x | |
26 sty 13:07
marekkow1: mógłby to ktoś rozwiązać?
26 sty 14:39