samochód jadąc ze średnią prędkością
Jola: Samochód jadąc ze średnią prędkością 60 km/h przebył drogę z miasta A do miasta w czasie 2
godzin i 5 minut. Z jaką prędkością powinien jechać samochód, aby przebyć tę samą drogę w
czasie o 45min krótszym?
Proszę o pomoc
26 sty 11:50
5-latek: s=v*t wylicz droge jaka pokona samochod w czsie 2 godzin i 5 minut jadac z predkoscia
60km/h
majac droge juz teraz latwo policz ta szukana predkosc
26 sty 11:54
Jola: tylko jak przedstawić te 2h i 5m?
26 sty 12:07
Bogdan:
| | 5 | | 1 | | 25 | |
2 godz. 5 min. = 2 |
| godz. = 2 |
| godz. = |
| godz.  |
| | 60 | | 12 | | 12 | |
26 sty 12:10
5-latek: czesc
Bogdan 
A co Ty w Tunezji wypoczywasz ?
26 sty 12:14
Bogdan:
Cześć

. Wypoczywam w domu, ale tym obrazkiem chcę pokazać, że niektórym ciemność
wciąż spada na oczy
26 sty 12:18
5-latek: Dobre to
26 sty 12:19
5-latek: No to Jola licz
26 sty 12:20
daras: | | km | |
musi przekroczyć obowiązujący limit prędkości i gnać ≈ 94 |
| |
| | h | |
to chyba autostrada
26 sty 16:07
Jola: wyszło mi 93,75km/h
26 sty 17:58
daras:
26 sty 19:14