wyliczenie sin
guci: Jak policzyć
26 sty 11:47
ICSP: | | √4 + 2√3 | | √3 + 1 | |
Zauważ, że √2 + √3 = |
| = |
| |
| | √2 | | √2 | |
26 sty 11:49
guci: a mogę wiedzieć skąd wzięło się √3+1 w liczniku?
26 sty 12:05
guci: bo generalnie to mam przedstawić liczbe zespolona w postaci trygonometrycznej
z=√2−√3+i√2+√3
i nie wiem za bardzo jak to wyliczyć, pierwszy raz sie spotykam z takim przykładem.
26 sty 12:09
ICSP: | | √2 + √3 | | √3 + 1 | | √6 + √2 | |
sinα = |
| = |
| = |
| ⇒ α = 75o v α = 105o |
| | 2 | | 2√2 | | 4 | |
Wybierz odpowiedni i zamień na radiany
26 sty 12:22
guci: Dzieki za pomoc
| | √6+√2 | |
A jak mogę rozpisać to |
| zeby dojść do tych kątów? |
| | 4 | |
26 sty 13:33
ICSP: Niektóre wartości trzeba znać

W liceum nauczyli Ciebie wartości 30,45,60
Czas douczyć się jeszcze innych
26 sty 16:06