Zadanko aby obliczyć ekstrema i monotniczność funkcji
panina: Zad. Oblicz ekstrema i monotoniczność funkcji.
f(x)=x3x2−4
25 sty 23:58
kika: f '=..
f '>0 ⇒f↗
f '<0⇒f↘ i już licz Przedtem D=R/{−2,2}
26 sty 00:00
marekkow1: Proszę o wykonanie tych 3 przykładów. Bardzo pilne
wyznacz przedzialy monotoniczności i ekstrema lokalne funkcji
1. f(x)=2/3 x3 −x2 −12x−4
2. f(x)= −1/3 x3 +2x2 + 21x −2
3. f(x)= 2x3 −5x2 − 4x +10
26 sty 00:10
panina: Ale można jaśniej? bo ja w ogóle nic nie rozumiem
26 sty 00:20
ICSP: 1. Umiesz ustalić dziedzinę ?
2. Umiesz liczyć pochodne ?
26 sty 00:23
marekkow1: a może ktoś to po prostu zrobić, bardzo mi zależy, a nie mam czasu żeby ogarniać tego od
początku
26 sty 00:37
Kejt: ohoho..ktoś tu się rozleniwił? ^^
26 sty 00:39
marekkow1: poprostu musze matme zaliczyć, a później mi sie to nie przyda, bo mam tylko na 1 semestrze

a
musze zaliczyć kolokwium i te zadania ogarnąć bo podobno mają być takie same..
26 sty 00:43
marekkow1: kto by to rozwiązał?
26 sty 19:46