metoda różniczkowania, oblicz pochodną funkcji.
tomek271: witam, pomoże ktoś rozwiązać pare przykłądów. Korzystając z odpowiednich metod różniczkowania
oblicz pochodną funkcji.
f(x)= sin x− ln x/ x+2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
f(x)=sin x+2 ln x/x + 4x2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
f(x)=tg x +ex/ x+ln x
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
f(x)=ctgx−7 ln x/e2x
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
f(x)= lnx+ ln 3x/ex+7x
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
f(x)=sin x+ cos x/ ln x+3x
Z góry dzięki !
25 sty 22:37
tomek271: pomoze ktos?
26 sty 19:45