calineczka całeczka
MarcoPolo: mama taką całkę do sprawdzenia..nieoznaczoną
| | 1 | |
∫(3x+4)cos4x dx = |f(x)=3x+4 g'(x)= cos4x −−−−−> f'(x)=3 g(x)= |
| sin4x |
| | 4 | |
| | 1 | | 1 | |
= |
| (3x+4)sin4x − ∫ 3* |
| sin4x dx = |
| | 4 | | 4 | |
| | 1 | | 1 | |
= |
| (3x+4)sin4x − |
| ∫ sin4x dx * ∫ 3dx = |
| | 4 | | 4 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | |
= |
| (3x+4)sin4x − |
| (− |
| cos4x) * x = |
| | 4 | | 4 | | 4 | |
| | 1 | | 1 | |
= |
| (3x+4)sin4x + |
| cos4x * x |
| | 4 | | 16 | |
25 sty 22:29
MarcoPolo: mógłby ktoś sprawdzić ?
25 sty 22:56
ICSP: źle.
25 sty 23:02
MarcoPolo: w którym miejscu ?
25 sty 23:07
ICSP: w drugiej linijce.
Nie istnieje wzór na iloczyn całek.
25 sty 23:11