matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć granicę ciągu
monikaa:
√
3n
2
−5n + 4
lim
2n − 7
n→
∞
25 sty 22:13
ICSP:
3
2
25 sty 22:40
Janek191:
√
3 n
2
− 5n + 4
√
3 −
5
n
+
4
n
2
a
n
=
=
2 n − 7
2 −
7
n
więc
√
3
lim a
n
=
2
n→
∞
25 sty 23:45