matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
walec
kwiateeek:
oblicz objętość i pole powierzchni walca ta czerwona przekątna ma 6 a promień =2 proszę o potrzebny do tego rysunek i obliczenia skąd się wszystko pobrało bardzo proszę poziom gimnazjum
25 sty 20:32
52:
H
2
+r
2
=d
2
H
2
+2
2
=6
2
H
2
+4=36 H
2
=32 H>0 H=4
√
2
V=πr
2
*H V=4*4
√
2
π V=16
√
2
π P=2πr
2
+2πrH P=2*4π+2*2*4
√
2
π P=8π+16
√
2
π P=8π(1+2
√
2
)
25 sty 20:39