oblicz
ANIA : | | (9√2+6√6)*9√2 | |
P= |
| −−−−> tak mi wyszło w jednym zadaniu a miało mi wyjść 27(√3+3) |
| | 2 | |
cm
2. Czy z tego pierwiastka może wyjść taki wynik? Proszę o pomoc i wytłumaczenie
25 sty 18:33
Basia:
zapisz 6√6 = 6√2*3 = 6√2*√3
i wyłącz przed nawias 3√2
dostaniesz:
(3+2√3)*3√2*9√2 = 27*2*(3+2√3)
2 się skróci
już jest podobnie, ale nie identycznie, więc albo źle przepisałaś wynik,
albo gdzieś jeszcze jest błąd
25 sty 18:41
5-latek: Z twojego pierwiastka
| | 162+54√12 | | 162+54√3*√4 | | 162+108√3 | |
|
| = |
| = |
| =81+54√3=27(3+2√3) |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
25 sty 18:46
5-latek: Dobry wieczor
Basiu 
Chcialbym sie przypomniec o tych zadaniach jesli mialas czas poszukac
25 sty 18:48
Basia: Dobry wieczór
5−latku 
Pamiętałam, ale niczego sensownego nie znalazłam (mam głównie podręczniki akademickie).
Jedyne co mi się majaczy to te zbiory zadań Dróbki i Szymańskiego.
Tam były takie zadania typu:
wyznacz okres podstawowy funkcji
f(x) = sin(2(x−1)), f(x) = cos(5−x) itp.
25 sty 19:06
5-latek: dziekuje za pamiec

W takim razie bede szukal na allegro tych zbiorow .
szukac tych dla klasy 3 i 4 liceum tak?
25 sty 19:12
Basia: one chyba były dwa; niebieski dla klas 1−2 i zielony dla 3−4
25 sty 19:19
ANIA : Wielkie dzięki
25 sty 22:24