rozwiąż nierówność
Robert: m2+9≥0
25 sty 17:43
Aga1.: m∊R.
25 sty 17:44
Robert: a dlaczego?
25 sty 17:46
Robert: x2≤7x
25 sty 17:47
konrad: bo m2+9 jest zawsze dodatnie
25 sty 17:48
Robert: Tak a to drugie?
25 sty 17:49
25 sty 17:51
Beta: x
2−7x≤0
x(x−7)≤0
czyli x=0 lub x=7
Teraz rysujesz przybliżony wykres paraboli gotowe

.
25 sty 17:51
Aga1.: x2≤7x
x2−7x≤0
x(x−7)≤0
x=0 lub x=7
x∊<0,7>
25 sty 17:52
Robert: a jaki ten wykres ma byc ? może ktos narysowac?
25 sty 17:55
Robert: może ktoś narysowac

?
25 sty 17:55
Aga1.:
25 sty 18:01