matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Bazik:
w ciągu arytmetycznym a
1
=3 i S
3
=18.Trzeci wyraz tego ciąg wynosi: 6 9 5 7 Obliczenia wszystkie mają być
!
22 paź 06:38
agus:
(a
1
+a
n
)*n
skorzystaj ze wzoru S
n
=
2
22 paź 09:24
Bazik:
dzienki agus
22 paź 15:41