Wielomiany
Olusia18: Witam, mam problem z zadaniem:
Wyznacz wartości parametru m wielomianu W(x)=x3+nx2−3x+2 wiedząć,że liczba dwa jest
pierwiastkiem.
Bardzo proszę o pomoc z tym zadaniem.
25 sty 16:08
ICSP: Skoro 2 jest pierwiastkiem to w(2) = 0
25 sty 16:10
J: W(2) = 0 i po zadaniu.
25 sty 16:10
daras: pewnie ma n znaleźc ale o tym zapomniała
25 sty 16:16
J: Problem leży gdzie indziej.Ma wyznaczyć "m", a w równaniu jest "n"
25 sty 16:18
Olusia18: Dziękuje bardzo
25 sty 16:18
Olusia18: Dziękuje bardzo
25 sty 16:18
Olusia18: Bo się pomyliłam i zamiast m to n wcisnełam...
25 sty 16:19
Olusia18: Bo się pomyliłam i zamiast m to n wcisnełam...
25 sty 16:19
Olusia18: Bo się pomyliłam i zamiast m to n wcisnełam...
25 sty 16:20