matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie z modułem
Halep:
1
Rozwiąż równanie (
√
2
x+
)
2
+|2x
2
−3x+1|=0.
√
2
Jak to zrobić?
25 sty 15:30
J:
1
I2x
2
− 3x +1I = − (
√
2
x +
)
2
√
2
Jedyne rozwiązanie, gdy 2x
2
− 3x + 1 =0 i jednoczesnie "nawias " jest równy "0"
25 sty 15:40