matematykaszkolna.pl
matematyka z plusem pomocy: Hej, mam ogromną prośbę − czy ktoś z Was ma może podręcznik "matematyka z plusem"? Mam kserówkę z zadaniami z tej książki, ale nie mam do nich odpowiedzi i nie wiem czy dobrze je zrobiłam. Czy ktoś mógłby zeskanować i przesłać same wyniki? Chodzi mi o dział "stereometria" (poziom liceum). Byłabym bardzo wdzieczna! Pozdrawiam!
25 sty 15:05
Lorak: Podaj maila emotka
25 sty 15:14
Lorak: To się pospieszyłem, ja mam z nowej ery jednakemotka
25 sty 15:16
pomocy: Szkoda...emotka ale dzięki za odpowiedź emotka
25 sty 17:41
pomocy: Nikt inny nie mógłby pomóc?emotka
28 sty 15:12
pigor: ... ja mam coś takiego "Matematyka III. Przygotowanie do matury", wydanie z roku 2005 i dział stereometria od strony 96, no to podaj numer zadania, ale może być za mało, bo dość stare wydanie , a więc może jego treść to spróbuję ci pomóc
28 sty 15:29
pomocy: niestety nie mam na tej kserówce numerów stron − bo te zadania są powycinane i posklejane, ale np. jest takie zadanie z nr 19. a) Ostrosłup prawidłowy czworokątny ma wszystkie krawędzie o równych długościach. Oblicz miarę kąta między sąsiednimi ścianami bocznymi. b) Kąt między sąsiednimi ścianami bocznymi ostrosłupa prawidłowego czworokątnego ma miarę 120 stopni. Oblicz miarę kąta między krawędzią boczną a krawędzią postawy tego ostrosłupa.
28 sty 16:03
pigor: ... niestety nie ma takiego zadania w moim starym (9 lat temu) podręczniku przykro mi juz ci nie pomogę, ale może ktoś zechce ci pomóc rozwiązując je i podając swoje rozwiązanie, bo ja muszę wyjść ...emotka na kilka godzin .
28 sty 16:23