Pomocy
mmm: Rozłóż na czynniki wielomian:
W(x) = 4x2−12x3+25x2−48x+36
25 sty 10:25
Hajtowy: Ojojoj ... coś nie tak

W(x)=4x
4−12x
3+25x
2−48x+36
Chyba tak to powinno wyglądać
25 sty 11:13
ICSP: a przypadkiem prz pierwszej 4 nie powinno być x4 ?
4x4 − 12x3 + 9x2 + 16x2 − 48x + 36
x2(4x2 − 12x + 9) + 4(4x2 − 12x + 9)
25 sty 11:14
Hajtowy:
W(x) = 4x4−12x3+25x2−48x+36 ⇔ (x2+4)(2x−3)2 ⇔ x= ...
(x2+4) ⇒ sprzeczne!
25 sty 11:14
Hajtowy: ICSP dzień dobry
25 sty 11:15
ICSP: Witam
25 sty 11:20
mmm: tak, mój błąd
25 sty 12:24
mmm: więc
W(x) = 4x4 − 12x3 + 252 −48x+36
25 sty 12:25
mmm: W(x)= 4x4 − 12x3 + 25x2 − 48x + 36,(chyba jestem głodna xd)
25 sty 12:27
Hajtowy: Pomogliśmy już
25 sty 12:34
mmm: dziękki
25 sty 12:37