matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ark
Radek:
Niech A i B będą zdarzeniami losowymi zawartymi w Ω Wykaż, że jeżeli P(A)=0,6
1
2
P(A−B)=
to P(A∩B)=
5
5
P(A−B)=P(A)−P(A∩B) P(A−B)−P(A)=−P(A∩B) −P(A−B)+P(A)=P(A∩B)
1
2
−
+0,6=
5
5
2
2
=
5
5
Czy to jest poprawnie zrobione ?
24 sty 21:16
Radek:
?
24 sty 21:31
Mila:
Może być, ja zapisałabym tak: P(A)=P(A\B)+P(A∩B) i postawiam
1
0,6=
+P(A∩B)
5
3
1
2
P(A∩B)=
−
=
5
5
5
24 sty 21:35
Radek:
Dziękuję.
24 sty 21:41