qu
qu: | | 1 | |
Oblicz cos2x wiedząc, że cosx= |
| (√2 + √6 ) |
| | 4 | |
24 sty 20:25
Mila:
cos(2x)=cos
2x−sin
2x=cos
2x−(1−cos
2x)=2cos
2x−1
| | √2+√6 | |
cos(2x)=( |
| )2−1 oblicz |
| | 4 | |
dasz radę dalej
24 sty 20:29
qu: zaraz spróbuje
24 sty 20:35
Mila:
Napisz wynik.
24 sty 20:40
qu:
a w 2 linikce przed nawiasem z ułamkami nie powinna stac 2 ?
24 sty 20:58
Mila:
Powinna, dobrze, że myślisz , a nie przepisujesz bezmyślne.
| | √3 | |
Wyszło mi |
| i taki masz otrzymac wynik |
| | 2 | |
24 sty 21:06
Mila:
cos(2x)=2cos
2x−1
| | 2+2√12+6 | | 8+4√3 | | 8 | | 4√3 | | √3 | |
cos(2x)=2* |
| −1= |
| − |
| = |
| = |
| |
| | 16 | | 8 | | 8 | | 8 | | 2 | |
24 sty 21:10
qu: | | 16+8√3 | | √3 | |
wychodzi mi |
| − 1 czyli |
| − 1 |
| | 16 | | 2 | |
chyba coś nie tak robie
24 sty 21:21
qu: już wiem, dzięki wielkie za pomoc
24 sty 21:23
Mila:
| | 16 | |
Dobrze masz, tylko odjąć |
| i skrócic. |
| | 16 | |
24 sty 21:29