geometria analityczna
Ronnie: Potrzebuję pomocy w tym zadaniu
Dla jakiego m prosta h:y=(ImI−10x−5 jest równoległa do prostej k: y=(Im−3I+2)x+1.
24 sty 16:55
pigor: ..., ano gdy :...

i brakuje mi prawego nawiasu we wzorze funkcji h.
jeśli jest on za liczba 10, to rozwiąż sobie równanie
|m|−10 = |m−3|+2 .
24 sty 17:02
Ronnie: tak jest on za 10

przepraszam mój błąd
tylko nie bardzo wiem jak mam rozwiązać to równanie z wartością bezwzględną
24 sty 17:05
52: |m|−10=|m−3|+2
1. m∊(−∞,0> 2.m∊(0,3) 3.m∊<3,+∞)
−m−10=3−m+2 m−10=3−m−3+2 m−10=m−3+2
Dalej dokończ...
24 sty 17:09
Ronnie: Dziękuję
24 sty 17:10