Same przeksztalcenie,bo nie wiem czy dobrze to zrobilem
MalyWWA: Narysuj wykres funkcji f(x)logx(x+2)logx 2)
24 sty 16:38
pigor: ..., napisz ten wzór funkcji f używając duże U,
zamiast małe u , bo nie da się tego odczytać

jednoznacznie
24 sty 16:55
24 sty 17:13
pigor: | | logx(x+2) | |
hmm ... , czyli x jest podstawą : f(x)= |
| , co  |
| | logx2 | |
wtedy np. tak : dziedzina
Df= (0;1) U (1;+∞) i w niej
| | logx(x+2) | | log2(x+2) | | log22 | |
f(x)= |
| = |
| : |
| = |
| | logx2 | | log2x | | log2x | |
| | log2(x+2) | | 1 | |
= |
| : |
| ⇔ f(x)= log2(x+2) , a więc |
| | log2x | | log2x | |
narysuj sobie
f(x)= log2(x+2) w zbiorze D
f=
(0,1) U (1;+∞) .
24 sty 17:29