trygo
sheeeeeeee: sin4x+cos4x = ? co z tym dalej można zrobić?
24 sty 13:17
sheeeeeeee: pomoże ktoś?
24 sty 13:24
Bogdan:
... + 2sin2xcos2x − 2sin2xcos2x
24 sty 13:29
sheeeeeeee: wybacz jestem za głupia i nie rozumiem
24 sty 13:34
AS: De facto nic , przyjąć np x = Pi/4 lub x = 45o i wyliczyć
wartość liczbową
24 sty 13:37
sheeeeeeee: chodzi że mam takie zadanie:
. Wykaż, ·że jeśli tgx + ctgx = 2; to tg4x + ctg4x = 2:
i robiąc doszłam do sytuacji: tej co wyżej i nie wiem jak dalej działać
24 sty 13:41
ZKS:
tg(x) + ctg(x) = 2 / 2
tg2(x) + 2 + ctg2(x) = 4
tg2(x) + ctg2(x) = 2 / 2
tg4(x) + 2 + ctg4(x) = 4
tg4(x) + ctg4(x) = 2.
24 sty 13:53
sheeeeeeee: super, ale jedno pytanie, skąd te 2 się biorą?
24 sty 13:56
ZKS:
Zapisz ile wynosi
(a + b)2 = ...
24 sty 14:03
J: 2*tgx*ctgx = 2 bo tgx*ctx = 1
24 sty 14:11
ZKS:
Jeżeli Ty chcesz odpowiedzi to ją masz ale jeżeli ktoś Ciebie się o coś spyta to już jej nie
otrzyma. Co za żenada.
24 sty 14:12
J: To racja "ZKS"
24 sty 14:13