cciag
Hugo: Ciagi: cztery okregi polozone sa jak na rysunku. wykaz ze KątABC=60stopni i odcinek AB =2V3cm
to suma dlugosci tych okregow jest wieksza od 18,6cm. Oblicz sume pol kol ograniczonych tymi
okregami
rysunek przedsawia 4 okregi styczne do sb zawarte w dwoch stycznych AB i BC
po rozrysowaniu sb wyszedl mi trojkat 30,60,90stopni miedzy ABO //O−srodek najwiekszego okregu.
i odpowiednie dlugosci: 2,2V3,4cm..
moje rozw: 2r+2rq+2rq2+r+2rq3=4 oraz rq3=2 .. nastepnie podstawiam ale koncowy wielomian nie
chce sie ni jak rozlozyc. Pomocy
24 sty 10:48
kika: ? oj nie jestem jasnowidzem.
24 sty 10:50
Hugo: 
jutro postaram sie o rysunek a czy wielomian
−q
3+2q
2+2q+2=0 da sie wyznaczyc q?
ani w(1,2,−1,−2) zeby rozlozyc
24 sty 23:43