matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągłość
pawel:
Dobrać parametry a, b nalezace do R, aby podana funkcja była ciągła f(x)= arctg a/x dla x różnego od zera i f(x)= b gdy x=0
24 sty 09:46
wredulus_pospolitus:
innymi słowy:
a
lim
x−>0
arctg
= b
x
dobierz tak 'a' i 'b' aby się zgadzało
24 sty 09:51