Granice
Mario: Hej

Sprawdzi ktoś te granice i wytłumaczy
| | x2+x | | 4+(−2) | | 2 | |
lim x−>−2 |
| = |
| = |
| |
| | x2−2x | | 4−2*(−2) | | 8 | |
Wynik wyszedł dodatni i patrząc od lewej granica nie dąży do −& (niesk.) więc odpowiedzią
będzie że granica dąży do + &

i drugi przypadek
| | 4x | | 4 | |
lim x−>1 (22x−3+ |
| ) = 2−1+ |
| =1,5 wyszła mi liczba dodatnia więc granica |
| | x+3 | | 4 | |
dąży do = &

24 sty 09:09
Kasiaaa: to jest łatwe pomysl a napewno zrozumiesz
24 sty 09:22
Mario: Robie takie zadanie pierwszy raz od 3 lat, więc nie pamiętam tego za bardzo... a Twoja
wypowiedź mnie rozbawiła
24 sty 09:29
Janek191:
Wyszła Ci granica :
1 )
2)
= 1,5
i tyle
24 sty 09:30