matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres
zadanie:
5
4
f(x)=−
x+
|x|
3
3
jak narysowac taka funkcje? podobno wedlug wspolczynnikow ale ja nie wiem jak
24 sty 08:46
J:
5
4
1
Dla x≥0 funkcja ma postać: f(x) = −
x +
x = −
x
3
3
3
5
4
Dla x<0 funkcja ma postać: f(x) = −
x −
x = −3x
3
3
24 sty 08:57
zadanie:
dziekuje
24 sty 12:29