matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
marta:
jaką miarę ma kąt między ścianami czworościanu foremnego? zna ktoś rozwiązanie?
21 paź 21:38
Bogdan:
1
r
1
r =
h / :h ⇒
=
3
h
3
r
1
cosα =
=
h
3
Wartość miary kąta α odczytujemy z tablic: α ≈ 70
o
32'
21 paź 22:21