oblicz pole trapezu:( pls
Kasiaaa: Obwód trapezu równoramiennego wynosi 64cm.Wysokość poprowadzona z wieszchołka kąta rozwartego
dzieli podstawę ma dwa odcinki o długości 6cm i 22cm.Oblicz pole trapezu
23 sty 20:43
Kasiaaa: :(
23 sty 20:52
Eta:

22+10+2c= 64 ⇒ c= 16
h>0
h=
√162−62= ........
| | 22+10 | |
P= |
| *h=......... dokończ |
| | 2 | |
23 sty 20:56
5-latek:

x=6 y=22
Dluzsza podstawa A ma 6+22=28cm
Krotsza podstawa B ma 28−12=16cm
majac obwod oblicz dlugosc ramienia
z Pitagorasa oblicz wysokosc h
Teraz wzor na pole trapezu i wylicz to pole
23 sty 20:58
Eta:

"małolatku" ... świetny rysunek

( ubawił mnie do łez
23 sty 21:00
5-latek: [ZEta]]

W koncu musze sie tu nauczyc rysowac . Poczatki zawsze sa trudne .
A wiesz jak dlugo go rysowalem
23 sty 21:03
Eta:

Wciskając kwadracik T i kolor możesz wklejać literki i małe i duże
23 sty 21:13
5-latek: Dziekuje
Eta za wskazowke

Zaraz sobie zapisze do zeszytu bo ma klopoty z pamiecia
23 sty 21:16
Kasiaaa: hahahah 5−latek chory jestes hahaahi
PS. Eta dzięki bardzo mi pomoglas
23 sty 21:18
5-latek: Kasiu tak naprawde to ja juz mam swoj wiek i mam prawo byc chory
23 sty 21:22
23 sty 21:24
Kasiaaa: hahahaha płacze hahaha
23 sty 21:28
5-latek: Eta 
A nie braknie CI tych

Wolalbym wiesz to na
p bo chociaz po tym cukier by mi spadl
23 sty 21:28
5-latek: Ale dziekuje za

dam wnuczce
23 sty 21:31
Marcin: Pozdrowienia dla wnuczki
23 sty 21:32
Kasiaaa: 5−latek ile ty wogole masz lat ?
23 sty 21:33
Eta:
56
23 sty 21:33
5-latek:
23 sty 21:35
Kasiaaa: O kur..de...
23 sty 21:37
5-latek: Ale za to
Eta jest mloda bo chodzi dopiero do I LO
23 sty 21:40
Kasiaaa: o.O
23 sty 21:44
Eta:
23 sty 21:47
Kasiaaa: Widzisz a nie grzmisz−.−
23 sty 21:52