23 sty 20:34
daras: kliknijże w zakłądki po lewej stroniepochodna i całka
połowę przykładów znajdziesz rozwiązanych toć to elementarne całki
23 sty 20:36
Karolajn: zrobilam juz prawie wszystko, tylko problem z przykladem 12
23 sty 20:37
23 sty 20:41
Karolajn: dziekuje bardzo
23 sty 20:45
Ada: e
2x=t ⇒2x=lnt ⇒ x=ln
√t ⇒ e
x=
√t
2e
x+xdx=dt
2e
x*e
xdx=dt
23 sty 20:45
Karolajn: jeszcze zostaly mi tylko 17 i 18 :<
23 sty 20:45
Karolajn: zrobilam sposobem "darasa"
23 sty 20:48
Karolajn: na 18 mam pomysl

jedynie zostal 17
23 sty 20:49
Karolajn: w 18 t=ex czyli dt=exdx ...
23 sty 20:51
daras: okłamałaś mnie

mówiłaś ,ze tylko o 12 chodzi

>
23 sty 20:52
Karolajn: juz mam wszystko
23 sty 20:53
daras: całka 17 jest na pierwszej stronie w Krysickim Włodarskiem w podstawowych wzorach
radzę zajrzeć
23 sty 20:57