całki
Karolajn: całka tg(5x)
prosze o pomoc
23 sty 20:26
23 sty 20:29
Karolajn: tgx to nie nalezy do podstawowych wzorow .. i musze rozpisac krok po kroku , a nie uzyc
gotowego wzrou. wiec musze zastosowac metode podstawiania badz cos innego
23 sty 20:33
Ada: no to użyj
cos5x=t
−5sin5xdx=dt
23 sty 20:37
daras: to sobie podstaw t= 5x
umiesz różniczkowac?
23 sty 20:37
daras: Ada jestem Twoim fanem
23 sty 20:38
Ada: Wow
daras aż tak
23 sty 20:39
Karolajn: a co wy na to jakby wyciagnac minus przed calke i mamy f'(x)/f(x) czyli − ln(f(x) + c?
23 sty 20:41
Ada: Karolajn
23 sty 20:46
daras: to tylko pierwszy stopień
23 sty 21:09