c++
filipm13: Wiem, że to nie jest zadanie matematyczne, ale nie wiem gdzie szukac pomocy
Napisz program w c++ , który omawia własności funkcji wykładniczej w postaci y=a
(bx−p)+q.
Czyli program pyta się mnie o te parametry czyli (a,b,p,q). Następnie program rysuje tę
funkcję (wskazówka: wyskaluj wykres). Wykres ma być podpisany F(x)=a
(bx) i V={p;g}
pod rysunkiem wyświetla:
− miejsca zerowe (jeżeli nie ma to brak rozwiązań)
− F(0)=
− podaje czy funkcja jest malejąca czy rosnąca
− Oraz powstaje tabelka F(x) i w tej tabelce mamy następujące wartości
x={−10;−3;−2;−1;0;1;2;3;10) , i wyświetlane są wartości dla tych argumentów
PS. Do wykresu użyj biblioteki allegro
Pomocy

Błagam

To bardzo ważne