matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomoć
Sticker:
Nie mam pojęcia jak się do tego dobrać. 1) Podaj wyraz ogólny ciagu gdy: So=1; S1=4; Sn=2S(n−1)<−w indeksie dolnym −S(n−2)<−w indeksie dolnym 2) Podaj wzór na ogólny ciąg So=2 Sn=2S(n−1)<− w indeksie dolnym +4
23 sty 18:03