matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
Po:
16
Pole koła wpisanego w trójkąt równoboczny jest równe
pi . Oblicz obwód tego trójkąta.
3
23 sty 16:52
Po:
Sorry za spam poradziłem sobie
23 sty 16:55
dero2005:
16
r
2
π =
π
3
4
√
3
r =
3
1
a
√
3
4
√
3
r =
h
p
=
=
3
6
3
a = 8 O = 3a = 24
23 sty 16:57