matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rafal:
x
2
+3x-4≤0
7 paź 17:46
magoo:
Δ=3
2
-4*1*(-4)=9+16=25 -b-
√
Δ
-3-5 -8 x
1
=---------- = --------- = --------- = -4 2a 2 2 x⊂(-
∞
; -4)u(1;+
∞
) -b+
√
Δ
-3+5 x
2
= --------- = -------- = 1 2a 2
7 paź 17:59