matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;-)
Klaudia:
Boki trójkąta ABC są podzielone punktami D, E, F w taki sposób, że AF/FB = BD/DC = CE/EA = 1/3. Wyznacz stosunek pola trójkąta ograniczonego prostymi AD, BE, CF do pola trójkąta ABC. Bardzo proszę o pomoc
23 sty 14:37