Sprawdźcie czy dobrze.
Ula: Wykorzystująa schemat Hornera oblicz wartość wielomianu:
a) w(x)=x4+2x3+x2+3x+1 gdy xo= 3
bo=a0=1
b1=b0*x+a1=1*3+2=8
b2=b1*x+a2=8*3+1=24
b3=b2*x+a3=24*3+3=75
b4=b3*x=a4=75*3+1=226
w(3)=226
b) w(x)=x5+2x2+x+3 gdy xo=2
bo=ao=1
b1=bo*x+a1=1*2+2=4
b2=b1*x+a2=4*2+1=8
b3=b2*x+a3=9*2+3=21
w(3)=21
23 sty 13:16
daras: 
a może

do koleżanki?
lepeij uczyć się w grupie, zwłaszcza jak są mrozy
23 sty 13:48
Mila:
1 2 1 3 1 x=3
1 5 16 51 154
x4+2x3+x2+3x+1 =(x−3)*(x3+5x2+16x+51)+R(x) , R(3)=154
1 0 0 2 1 3 x=2
1 2 4 10 21 45
R(2)=45
sprawdź tradycyjną metoda.
23 sty 16:14
Ula: daras bardzo z chęcią poszłabym do koleżanki ale jestem jedyną dziewczyną na roku
23 sty 17:59
Hajtowy: No to kolegów masz do wyboru do koloru
23 sty 18:10
Ula: Nie narzekam na brak kolegów.
23 sty 18:13