matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzór jawny
Nyanko:
Witam, czy byłby ktoś w stanie pomóc mi z tym oto zadaniem: Wyprowadź wzór jawny na funkcję gęstości prawdopodobieństwa rozkładu t−Studenta z v=21 stopniami swobody. Z góry dziękuję za pomoc
23 sty 11:31
daras:
http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CCwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.ioz.pwr.wroc.pl%2FPracownicy%2Fmercik%2Fzbiory%2FEkonometria%2520wst%25C4%2599p%2FRozk%25C5%2582ad%2520%2520tStudenta.pdf&ei=wxfhUonnJ9LxhQf8kIFg&usg=AFQjCNFtuAse1c83hbUhM1KQRNEpYNQs6g&sig2=VbjO_2fov_sJev4q-v4V1w&bvm=bv.59568121,d.ZG4
23 sty 14:24
daras:
a najlepiej jak chcesz go kolejny raz po Gossetie odkrywać, to trzeba zajrzeć do jakiegoś podręcznika ze statystyki albo opracowania pomiarów
23 sty 14:26