matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole między prostą,a łukiem.
Endruy:
Oblicz pole miedzy prosta a lukiem yx−6=0 i x+y−7=0 Mógłby ktoś mi pomóc jak to zrobić?
23 sty 11:23
daras:
narysuj łuk hiperboli i prostą a potem policz całkę w granicach, które będą punktami przecięcia się wykresów jako róznicę pól
http://www.google.pl/cse?cx=partner-pub-8082496537969329%3Amqxxzmak47q&ie=UTF-8&q=pole+pod+wykresem&sa=Szukaj&siteurl=matematyka.pisz.pl%2Fstrona%2Fszukaj.html&ref=matematyka.pisz.pl%2Fstrona%2F2110.html&ss=4262j1555094j17#gsc.tab=0&gsc.q=pole%20pod%20wykresem&gsc.page=1
23 sty 14:31