całki pytanie ;)
Monia : Całkowanie przez cześci. Mam pytanie, skąd wiadomo co podstawic pod t ? np w przykładzie
∫sinxcosx za t podstawiemy sinx a nie cos x..
23 sty 10:43
AS: Można tak i tak
Gdy przyjmiesz sinx = t wtedy cosxdx = dt
Gdy przyjmiesz cosx = t wtedy −sinxdx = dt czyli sinxdx = −dt
23 sty 12:30
Bogdan:
Całkowanie przez części czy przez podstawienie?
23 sty 13:19
daras: całki rozwiązujemy metodą prób i błędów
jak rozwiazesz 100+ , to nabędziesz wprawy
23 sty 13:52
Monia : aha dziekuje

już rozumiem
23 sty 15:17
Monia : no napewno, tylko że ja to musze umiec juz na jutro, na egzamin
23 sty 15:20
PW: | | 1 | |
Jak na egzamin, to sinxcosx = |
| sin2x |
| | 2 | |
24 sty 00:46
daras: to NA PEWNO za późno sie za to zabrałaś
24 sty 09:27
Monia: wiem..

ale trzymajcie kciuki
24 sty 13:07
AS: Szkoda mi ich dla lenia.
24 sty 13:38
Monia: As dlaczego jestes złośliwy? Nie znasz mnie więc nie oceniaj, gdybym miała taka możliwość
zabrałabym się za to wcześniej.
24 sty 19:43
daras: wątpie
24 sty 20:50