jak to sie liczy
Elek: liczba log310 nalezy do przedziału?
21 paź 20:22
Edek: a jakiego przedziału ma ona należeć, a propo log310 to to samo co 3c=10
21 paź 20:25
agus: np:
szukamy potęgi liczby 3 mniejszej od 10 i większej od 10
9<10<27
zatem
log
39<log
310<log
327 dalej już chyba łatwo
21 paź 20:26
xxxxxxxxx: a moze ktos skonczyc to? zeby dojsc do wyniku
9 sty 14:57
Mateusz: agus zapisał/a ten przedział wiec wszystko jest skonczone
9 sty 14:58
KAcper: α=2a−4
b=a−4
h=4a−4
6 lis 12:19
irena_1:
2<log310<3
log310 ∊ (2; 3)
6 lis 12:44