trudne!
Artur: Pociąg jadący z pewną prędkością przejechał pewien odcinek drogi w 45 minut. Gdyby jechał o
2km/ h wolniej i przejechał trasę o 9km dłuższą, jechałby 80 minut. Z jaką prędkością jechał
pociąg i ile przejechał?
22 sty 21:32
Artur: Pomoże ktoś

?
22 sty 21:40
daras: wstaw do wzoru na predkość w ruchu jednostajnym, to chyba 4 klasa SP ?
22 sty 21:41
daras: | | km | |
odp. v = 20 |
| , s = 15 km |
| | h | |
22 sty 21:43
Artur: ale co mi to da, skoro jest tyle niewiadomych?
22 sty 21:44
Artur: Nie wiem jak to wyliczyłeś ale dzięki
22 sty 21:44
depe: na yt jest masa filmów jak robić takie zadania krok po kroku tak trudno poszukać?
22 sty 22:04
kika:

A wiesz ,że s=V*t
22 sty 22:14
daras: problem w tym, że on tego nie wie a ma się SAM nauczyc
22 sty 22:18
22 sty 22:19
daras: i to jest kolejna niewiadoma
22 sty 22:22