odchylenie standardowe
Nutka111: Rejestrując straty czasu na skutek przestoju maszyn i urządzeń otrzymano dla wydziału A pewnego
zakładu następujące wyniki :średnia strata czasu równa 20,4 min, wariancja strat czasu s2 =
102,9 min2, próba 41 stanowisk roboczych. Dla wydziału B otrzymano dla losowo wybranych 36
stanowisk roboczych: średnia = 30 min, i s2 = 120 min2. Czy można uważać, że odchylenie
standardowe strat czasu w obu wydziałach jest takie samo? (poziom istotności przyjąć α=0,01.
POMÓŻCIE PROSZĘ....
22 sty 20:17