matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczyć pochodną funkcji
nissaa:
Wyznaczyć pochodną funkcji f(x)= sin(x) −
2
3
(sin(x))
3
Jeśli ktoś potrafi to błagam o pomoc
22 sty 19:50
Kaja:
f '(x)=cosx−2(sinx)
2
cosx
22 sty 19:53
Eta:
(sinx)
'
= cosx (sinx)
3
= sin
3
x (sin
3
x)
'
= 3sin
2
x*(sinx)
'
= 3sin
2
x*cosx
2
f
'
(x)= cosx −
*3*sin
2
x *cosx=......
3
22 sty 19:55
nissaa:
dziękuje
22 sty 20:04