wykorzystując schemat Hornera oblicz wartość wielomianu
Bombaj: Witam. potrzebuje pomocy wykorzystując schemat Hornera oblicz wartość wielomianu: x5+2x2+x+3
22 sty 19:35
PW: Na pewno wiesz o co pytasz?
22 sty 20:21
Eta:
"Ile lat ma córka maszynisty" ?
22 sty 20:22
Ula: Tak. Takie będę miała zadanie na kolosie. Chociaż nie. powinno być W(x)=x5+2x2+x+3
22 sty 20:26
5-latek: Mojego kolegi maszynisty corka ma juz 32 lata
22 sty 20:28
PW: Ula, to rzeczywiście diametralnie zmienia zadanie.
22 sty 20:31
Ula: A druga grupa będzie miała w(x)=x4+2x3+x2+3x+1 w punkcie Xo=3
22 sty 20:37
5-latek: Ula . Odpowiedz sobie glosno na pytanie . DO czego sluzy schemat Hornera ?
Potem tez glosno sie zastanow nad trescia tego zadania
22 sty 20:39
PW: Aaaaaa, w punkcie! A po co schemat.Hornera?
22 sty 20:41
Ula: 
przepraszam, wprowadziłam was w mały błąd. Wybaczcie. tak jest w poleceniu, za nie
wykorzystanie tego schematu będa obcinane punkty
22 sty 20:43
PW: Że niby reszta z dzielenia W(x) przez x−a jest równa W(a)?
Komentarz może być tylko taki:
− Hebluj, synyś, hebluj. Przyjdom ociec, siekierką poprawiom.
22 sty 21:19