ciag geometryczny
imposible: Na sprawdzianie miala zadanie ktore brzmialo jakos tak: ustal ogolny wzor ciagu geometrycznego
| | 1 | |
ktorego a6= |
| , a10=4. Prosze zeby ktos mi napisal obliczenia oraz ile wynosi a1 i q. |
| | 64 | |
22 sty 18:11
imposible: ?
22 sty 18:13
imposible: ?
22 sty 18:18
wredulus_pospolitus:
wzór ogólny ciągu geometrycznego: an = a1*qn−1
a6 = a1*q5
a10 = a1*q9
wyznacz 'a1' i 'q'
22 sty 18:19
imposible: ok. tak wlasnie obliczylam ale nie jestem pewna czy pozniej wszystko bylo dobrze i chciala bym
sobie sprawdzic. jak mozesz to daj mi jakies obliczenia.
22 sty 18:29
imposible: ?
22 sty 18:49
Kaja: to napisz tu swoje obliczenia.
22 sty 19:02