Obliczanie logarytmów
Łukasz: Witam,
811/log49−8log49
81log94−8log49
(92)log94−8log49=16−8log49
Nie wiem co zrobić z tym drugim wyrażeniem? Jakaś wskazówka?
22 sty 18:09
wredulus_pospolitus:
wskazówka:
8=2
3
22 sty 18:14
Łukasz: 16−(93)1/2=16−27=−11
Odpowiedź się zgadza, dzięki wielkie
22 sty 18:21
Łukasz: jeszcze mam jeden przykład:
33/log√63−log32*log2√6
−log32*log2√6 − to wyrażenie nie jest w mianowniku początkowym
biorąc wszystko pod uwagę to wyrażenie będzie wynosić:
log32 = 2
nie mam jednak pomysłu jak zabrać się za pozostałe, jakaś wskazówka?
22 sty 18:26
Łukasz: hm .. ?
22 sty 18:40
Łukasz:
22 sty 19:31
Łukasz:
22 sty 21:01