jaki zbiór tworzą proste,
Zosia: jaki zbiór tworzą proste,
9x2 − 4x2 = 0 /√
3|x| − 2|x|= 0
czy zapis jest poprawny?
22 sty 17:59
Krzysiek: nie
a czy √a−b=√a−√b ?
22 sty 18:01
Saizou : 
9x
2−4x
2=0
5x
2=0
lxl
√5=0
x=0
22 sty 18:02
pigor: ..., nie jest , bo nie ma pierwiastka różnicy, ale tam brakuje
mi y, więc. gdy byłoby np. tak :
9y2−4x2= 0 ⇒ (3y−2x)(3y+2x)=0 ⇔
3y−2x=0 v
3y−2x=0 .
22 sty 18:04
Zosia: tak − oczywiście,

dzięki
22 sty 18:05
pigor: ... ta druga prosta oczywiście 3x+2y=0.
22 sty 18:05
pigor: ... cholera,. źle miało być 3y+2x=0 ; przepraszam .
22 sty 18:08