Obliczyć w zbiorze liczb zespolonych i narysować wykres.
bolek: Iz−1I=2
22 sty 17:46
pigor: ..., np. tak : niech liczba zespolona z=x+iy, to z−1= x−1+iy,
zatem jej moduł
|z−1|=2 ⇔ |z−1|
2=2
2 ⇔
⇔
(x−1)2+y2= 4 − zbiór punktów z=(x,y) okręgu o środku w (1,0) i promieniu 2.
22 sty 17:58
bolek: OK , tylko nie bardzo wiem skąd wyczytałeś współrzędne (1,0)

?
22 sty 18:03
pigor: ..., a co nie chodziłeś do szkoły średniej (ponadgimnazjalnej)
i znalazłeś się na studiach
22 sty 18:11
22 sty 18:11
Hajtowy: pigor hahaha

dobry pocisk, ale masz rację
22 sty 18:28
pigor: ..., no bo kurde, ileż można słuchać − bez najmniejszego
zażenowania pytających − takich i tym podobnych pytań

.
22 sty 18:31