matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pliska
maths:
Oblicz pięć początkowych wyrazów ciągu (an) o wyrazie ogólnym: an=( n+1) , dwójka nalezy także do nawiasu, to nie jest mianownik. przykład jest 2 bez kreski ułamkowej
więc jak to wykonać
22 sty 16:51
Janek191:
n + 1
2
a
n
=
?
22 sty 16:54
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1014.html
− o to ?
22 sty 16:54
Janek191:
1 + 1
2
2
2
Np. a
1
=
=
= 1
5 + 1
2
6
2
6 !
4 ! *5*6
a
5
=
=
=
=
= 5*3 = 15
2 * 4 !
2 * 4 !
22 sty 16:58
maths:
dziekuje
!
22 sty 17:08