matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
blan:
Oblicz pochodną arcsin
√
t
3
22 sty 16:28
pigor:
..., np. tak ;
1
(arcsin
√
t
3
)'= (arcsin(t
√
t
))'=
*(t
√
t
)'=
√
1−t
3
1
1
√
t
+
1
2
√
t
=
*(1*
√
t
+ t*
) =
=
√
1−t
3
2
√
t
√
1−t
3
3
√
t
=
− szukana pochodna funkcji . ...
.
2
√
1−t
3
22 sty 17:10