matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
udowodnij tożsamość trygonometryczną
kakakaen:
udowodnij tożsamość trygonometryczną a)1/sinxcosx−cosx/sinx=tgx
22 sty 15:35
J:
1
cosx
1 − cos
2
x
sin
2
x
−
=
=
=
sinxcosx
sinx
sinxcosx
sinxcosx
sinx
=
= tgx
cosx
22 sty 15:41