matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fiza
www:
N jednakowych kropelek kulistych rtęci naładowano do tego samego potencjału V
1
. Jaki jest potencjał V dużej kropli rtęci otrzymanej w wyniku zlania się tych kropel?
22 sty 11:24
daras:
R=r
1/3
Q = Nq, V = N
2/3
V
1
22 sty 14:58